gerben-angelita.reismee.nl

Paracas oftewel héél véél zeehondjes

Hallo allemaal!

Na ons ¨zandscheuren¨ in Huacachina zijn we naarParacas gegaan. Paracas zelf is niet veel bijzonders; n klein rustig kustplaatsje met wat hotels,hostals en restaurantjes. Het leukste aan Paracas is dat je met 30 minuten varen bij de Islas Ballestas bent. Deze eilandjes zijn de verblijfplaats van de Peruaanse Humboltpinguïns, zeeleeuwen, pelikanen, aalscholvers en andere vogels waarvan ik de namen niet weet. Heel gek om de Humboltpinguïns in dit warme gedeelte van het land te zien, het Paracas natuurreservaat bestaat namelijk voor het grootste deel uit kustwoestijnen je verwacht ze eerder te zien in koudere gebieden. Maar dankzij de koude Humboldt-golfstroomvinden ze de temperatuur hier blijkbaar perfect.

In de avond kwamen we in Paracas aan en hebben meteen een tour geboekt naar de eilandjes voor de volgende morgen. ´s Ochtendsom kwart voor 8 moesten we klaar staan om uiteindelijk om kwart voor 9 pas te vertrekken (was te verwachten :-)) Op het strand bij de pier vanwaar we vertrokken liepen al 5 megagrote pelikanen! Wij vonden ze in ieder gevalheel groot, maar misschien is dat wel heel normaal voor pelikanen... Grappige beesten met die dikke hangzakken/wangen(Luud: raad eens aan wie me dat deed denken? ha ha!!!) Onderweg naar de eilandjes nog een geoglief gezien (ja precies, van dezelfde soort als bij Nasca) genaamd ¨ El Candelabro¨. Men denkt dat deze geoglief n link heeft met de Nascalijnen.

Onderweg ook al heel veel vogels gezien die met zn allen ineens naar beneden het water induiken om visjes te vangen, grappig gezicht! Bij het eerste eiland zagen we echt duizenden vogels op de rotsen zitten (de eilandjes bestaanuit rotsen) Overal om je heen, op elke eilandje, allemaal vogels, net rotsbehang met vogelprint! Ineens hoorden we n soort van geschreeuw/gejammer, dat waren de zeeleeuwen! Wat n ongelofelijk hard lawaai kunnen die beesten maken... Er lagen wel honderden bij elkaar langs de waterkant. En heel veel baby-zeeleeuwtjes...ooh zo schattig. Onvoorstelbaar wat die voor ngeluid produceren; t was serieus net gejammer van lammetjes,heel maf. Zo`n bijzonder gezicht om al die honderden babytjes(hoe schrijf je dat woord eigenlijk??) te zien.


Na 2 uurtjes was de tour alweer voorbij. Helaas geen dolfijnen gezien, die schijnen soms ook rond de eilandjes te zwemmen. Nog ff n hapje gegeten en toen weer de bus in op weg naar de volgende bestemming: Huaraz. We moesten eerst nog 3,5 uur in de bus naar Lima en dan anderhalf uur later de bus naar Huaraz(+/- 8 uur). We hadden nog geen kaartje omdat er niemand in Paracas was die ons n buskaartje kon verkopen (zo´n gat is het dus...). De ¨hostess¨ vroeg of we met of zonder officieel buskaartje wilden. Met n echt papiertje kostte de busrit 40 soles en zonder papiertje 30 soles. Dus ik zei meteen: ¨ Zonder kaartje natuurlijk. Waar we geld kunnen besparen doen we dat. Wat boeit mij dat papiertje nou, die gooien we toch weg¨. Zezou later wel weer komen. Gerben snapte er natuurlijk niks van en toen ik het hem uitlegde dacht hij natuurlijk weer meteen vooruit, heel praktisch en verstandig. Gerben: ¨En als we nou controle krijgen onderweg (is al vaak gebeurd namelijk )en wij hebben geen echt kaartje, kunnen ze ons zo de bus uitzetten of ons extra laten betalen! ¨ Hmmm, daar had ik nog niet aan gedacht.De ¨laatste maanden-ontwikkelde-kniepstuuver-mentaliteit¨ in mijkwam naar boven en ik dacht alleen maar: ¨YES, 10 soles per kaartje minder betalen!!¨ Toch nog maar ff nagevraagd of we dan geen problemen zouden krijgen zonder echt kaartje. De mevrouw verzekerde mij dat dat niet het geval zou zijn. Achteraf hoorden we dat het betekent dat je geen vaste stoel hebt dus als er te veel mensen in de bus komen met n echt kaartje dat wij dan geen stoel meer hebben en moeten staan. Nou ja, zo druk was t niet in de bus dus dat is allemaal goed gekomen. Maar wat makkelijk geld verdienen hè!? Mijn dag kon niet meer stuk hi hi.

Toen we in Lima aankwamen hebben we meteen kaartjes gekocht voor Lima-Huaraz. We zijn met Cruz del Sur gegaan, de duurste busmaatschappij die er is. Want we wisten eigenlijk niet dat er meer maatschappijen naar Huaraz gingen. Nu we hier in Huaraz zijn zien we natuurlijk zo 3 andere maatschappijen die bijna de helft goedkoper zijn, maar ja... En ik was helemaal vergeten om te proberen n kaartje zonder echt kaartje te ritselen bij Cruz del Sur. Stom... Dus toen we zaterdagmorgenaankwamen in Huaraz hebben wilden we meteen kaartjes voor de terugweg naar Lima kopen. Ik herinnerdemij de geweldige korting van de dag daarvoor dus toen de baliemedewerkster me vertelde dat het kaartje 63 soles kostte vroeg ik hoeveel het kostte zonder echt kaartje. Ze keek me n beetje vreemd aan en begon uiteindelijk te lachen. Hmmm.. jammer maar helaas. Deze geld-bespaartechniek werkt dus niet bij alle busmaatschappijen....

We zitten nu al 4,5 uur te internetten dus hoog tijd om een hapje te gaan eten en onze rugtassen op te halen. Over 3 uurtjes moeten we ons weer melden bij de terminal.

Hasta la próxima vez en Lima!

Reacties

Reacties

Marry

De foto's net bekeken! Heel mooi! Allemaal beessies!

Loon

Liedel, blijf oefenen met je "kniepstuuver-mentaliteit" haha...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!